Byplanbloggen

Fornebubanen som motor for byutvikling ved Vækerø | 06.10.10

Det er vel litt upresist å bruke overskriften Fornebubanen, siden det også er aktuelt å utrede superbuss. Det er likevel baneløsninger det brukes mest energi på , så vi tar oss friheten å gjette at planleggerne ikke synes buss er noen god idè. Det er åpenbart at planleggerne nå ikke gjør jobben sin, siden planleggingen trekker ut.

Det er imidlertid synd at et opplagt alternativ ikke vurderes. Det er ikke usannsynlig at Oslopakke 3 finansierer ny E18 i vestkorridoridoren. Det danner et ledig areal til ny kollektivstreng og utbyggingretning mellom Skøyen og Fornebu, uten at det er behov for tunnel og uten kostbart grunnerverv der bygninger må rives. Byplanbloggen gjør seg sjelden til talsperson for veibygging, men i dette tilfellet vil ny E18 gi interessante muligheter for en ny utbyggingsretning mellom Skøyen og Lysaker. En trikkelinje på denne strengen vil fungere som motor for transformasjon, i et svakt utnyttet, men sentralt område. Det gir også muligheter for å aktivisere sjøkanten bedre enn i dag til flere ulike formål. Det kan også bygges ny stasjon for jernbanen for å gjøre området enda mer sentralt.

Det hadde vært å foretrekke at dagens E18 nedgraderes uten at det bygges ny vei, men akkurat DEN når neppe opp. Et godt alternativ vil være å bygge ny E18 mellom Lysaker og Skøyen, og legge trikken mellom Fornebu og Oslo sentrum på dagens E18 via Vækerø. I kombinasjon med fjordtrikken har vi fått et nytt utbyggingsområde som både Skøyen og Lysaker vil vinne på.

Reklamer

1 kommentar »

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Bilfritt Oslo, Byplanbloggen. Byplanbloggen said: Fornebubanen som motor for byutvikling ved Vækerø: http://wp.me/pJops-2O […]

  Tilbakeping av Tweets that mention Fornebubanen som motor for byutvikling ved Vækerø « Byplanbloggen -- Topsy.com — 06.10.10 @ 20:44


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

  Innlegg kan bli tilsendt på e-post:

  Bli med 6 andre følgere

  Syndikering

  RSS Feed

  wordpress analytics
%d bloggere like this: